Despre utilizarea buletinului procedurilor de insolventa

    0
    779

    BPI, buletinul procedurilor de insolventa reprezinta o publicatie actualizata de catre Oficiul National al Registrului Comertului. Buletinul procedurilor de insolventa cuprinde toate informatiile si actele emise de instantele judecatoresti cu privire la: citatii, comunicari, convocari, notificari, hotarari judecatoresti, acte prevazute de lege efectuate de administratorii judiciar, lichidatorii judiciari sau instantele judecatoresti.

    Buletinul procedurilor de insolventa a fost infiintat in anul 2006, pentru a facilita modul de comunicare al actelor, citatiilor si notificarilor instantelor avizate, in acord cu prevederile  Legea nr. 86/2006 a procedurilor de insolventa.

    Structura buletinului procedurilor de insolventa

    Pe site-ul oficial al buletinului procedurilor de insolventa ai acces la diferite categorii de informatii, precum organizarea Oficiului National al Registrului Comertului, legislatie, acte, proceduri, acte normative, dictionar juridic, statistici BPI.

    Structura buletinului procedurilor de insolventa se prezinta astfel:

    • Judete
    • Debitorii care se afla in insolventa
    • Organele care aplica procedura de insolventa
    • Tipuri de acte

    In fiecare zi, reprezentantii legali, instante judecatoresti, administratori judiciari, lichidatori judiciari, transmit catre Oficiul National al Registrului Comertului exemplare din actele de procedura, pentru a fi ulterior publicate in buletinul procedurilor de insolventa.

    Avantajele utilizarii buletinului procedurilor de insolventa

    Buletinul procedurilor de insolventa faciliteaza comunicarea in mediu electronic, mult mai rapida si eficienta a notificarilor, citatiilo, convocarilor, hotararilor judecatoresti, acestea putand fi rezolvate intr-un timp util.

    Buletinul procedurilor de insolventa are calitatea de standardizare a documentelor procedurale emisa de autoritatile eminente. De asemenea, reprezinta un mod simplu si eficient de inregistrare a procedurilor de insolventa. Clasifica si cuprinde actele procedurale emise de instantele judecatoresti si alte institutii la nivel national. Cei interesati sa obtina informatii privind actele procedurale emise de instantele judecatoresti alte institutii, au acces la baza de date a buletinului procedurilor de insolventa.

    Modul de publicare in buletinul procedurilor de insolventa

    Instantele judecatoresti, administratorii judiciari si lichidatorii judiciari transmit direct sau prin intermediul oficiul de registru al comertului de pe langa tribunal, exemplare din actele de procedura, dupa ce acestea au fost anterior aprobate in baza legei insolventei.

    Publicarea actelor procedurale in buletinul procedurilor de insolventa se realizeaza contra cost. Prestul este stabilit in functie de anumite criterii specifice, in conformitate cu  Ordinul ministrului Justiţiei nr. 521/2007. In mod normal, aceste plati sunt suportate din fondull debitorului. Daca nu exista resurse financiare din partea debitorului, toate costurile publicarii actelor procedurale la acea data, vor fi asigurate de catre Oficiul National al Registrului Comertului, dintr-un fond special de lichiditati.

    Accesul persoanelor fizice al buletinului procedurilor de insolventa

    In functie de natura informatiilor si serviciile de care aveti nevoie, accesul pe BPI se face in mod diferentiat. Accesul la site-ul oficial BPI se face in mod gratuit si nu este nevoie de cont de utilizator. Daca doriti sa intrati pe Portalul de servicii Online al ONRC aveti nevoie de cont de utilizator pentru a va autentifica. Accesul direct catre varianta online a buletinului procedurilor de insolventa se face pe baza de cont si abonament.

    Eliberarea actelor privind procedurile personale de insolventa Conform Ordinul Ministerului Justitiei nr.1878/C/2017 s-au stabilit noi tarife in ceea ce priveste eliberarea actelor privind procedurile personale de insolventa. Astfel, cei interesati sa obtina o cerere de eliberare de informatii vor plati 3 lei per debitor. In cazul in care aveti nevoie de un certificat constatator va trebui sa platiti suma de 30 lei per debitor. Pentru copii ale actelor procedurale publicate in BPI veti plati 4 lei, la care se adauga o taxa pentru fiecare pagina de 0,2 lei.

    Nu ezitati sa ne contactati pentru orice problema legata de procedurile de insolventa.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here