Termeni si Conditii

Ad-Avocat

Cabinet de Avocat “Claudia Chirita” este organizat si functioneaza in baza Legii nr. 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat prin Decizia nr. 20 din 06.01.2015 emisa de Consiliul Baroului Bucuresti.

Sediul: Bucuresti, Bd. Ion Mihalache 81, Bl. A15, Sc. 1, Ap. 14, Sector 1
Cod de Inregistrare Fiscala: 28503010
Email: office -at- ad-avocat.ro
Tel.: 0755 154 444, Fix: 0310 050 211

1. Client

Orice persoana fizica (cu varsta peste 16 ani) sau persoana juridica romana sau straina, interesata de serviciile juridice prestate de catre Ad-Avocat, care efectueaza o Comanda avand ca obiect achizitionarea de servicii juridice de Consultanta Online.

2. Avocat

Avocat definitiv inscris in Tabloul Avocatilor din Romania, precum si formele de exercitare a profesiei de Avocat reglementate de Legea 51/1995, privind exercitarea profesiei de avocat, titular sau colaborator al Ad-Avocat, care presteaza servicii juridice.

3. Comanda

Un formular electronic pus la dispozitie pe platforma Ad-Avocat pe care Clientul il completeaza si il transmite catre Ad-Avocat in scopul achizitionarii de servicii juridice de Consultanta Online. Formularul de comanda solicita date cu caracter personal astfel incat va rugam sa consultati Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor colectate prin intermediul unei comenzi.

4. Onorariu

Onorariul reprezinta suma de 350 lei, reprezentand serviciile de Consultanta Online prestate intr-un interval de timp de 60 de minute.

5. Consultantajuridica online

Servicii juridice prestate prin intermediul Consultantei Online, video (live) sau audio, cu ajutorul aplicatiilor Skype, WhatsApp, Zoom sau alte mijloace de comunicare la distanta care permit o comunicare eficienta si in timp real intre avocat si client.

6. Durata unei consultante online

Activitatea de consultanta juridica are o durata de 60 de minute. Consultanta online incepe odata cu momentul studierii documentelor trimise de catre client, respectiv, o ora inainte inceperea efectiva a initierii comunicarii cu Clientul, astfel incat, din acel moment, clientul nu mai poate retrage Comanda si nu mai poate solicita restituirea onorariului.

7. Servicii juridice

Servicii de natura juridica prestate de avocati definitivi in profesie si care sunt inscrisi in unul din Barourile de pe teritoriul Romaniei si care au minim 10 ani experienta.Serviciile legale se circumscriu domeniilor de activitate in care sunt specializati avocatii.

Serviciile juridice prestate sunt din domenii precum: drept comercial, drept civil, drept penal, drept medical, drept administrativ, dreptul muncii, drept fiscal, protectia consumatorului, drept procesual civil, drept procesual penal, etc.

Potrivit Legii nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, serviciile juridice prestate de avocat se circumscriu unei obligatii de diligenta (sau de mijloace) si nu unei obligatii de rezultat. Prin obligatia de diligenta, avocatul se obliga sa depuna toate eforturile sale pentru atingerea unui anumit rezultat, fara a se obliga la insusi rezultatul respectiv.

8. Modalitatea de efectuare a Comezii

Pentru a obtine consultanta juridica online, se efectueaza o Comanda pe site-ul ad-avocat.ro, parcurgand urmatorii pasi:

Pasul 1
Daca sunteti de acord cu pretul afisat al consultantei online, completati formularul de pe site cu nume, prenume, numar de telefon si adresa de e-mail, selectand ziua si ora consultantei, modalitatea de comunicare (skype, whatsapp sau telefon), folosind o scurta descriere a problemei juridice, punand intrebari ori solicitand anumite opinii juridice. De asemenea, trebuie sa cititi termenii si conditiile, precum si politica de confidentialitate, iar ulterior sa bifati casuta corespunzatoare prin care va dati acordul cu acest continut pentru a trece la pasul urmator.

Pasul 2
Dupa completarea integrala a formularului, veti fi redirectionat catre urmatoarea pagina pentru efectuarea platii. Tot pe aceasta pagina puteti incarca si documentele necesare studiului pentru avocat. Daca documentele nu se incarca ori se intampina probleme in a fi incarcate ori trimise, atat solicitarea, cat si documentele pot fi trimise pe [email protected].

Pasul 3
Veti primi un e-mail de confirmare a Consultantei Online cu informatiile si datele completate in formular, prin care Ad-Avocat confirma angajamentul contractual intervenit intre Ad-Avocat si Client.

Pasul 4
Un avocat din echipa Ad-Avocat va va contacta, la data si ora convenita, prin modalitatea aleasa, pentru consultanta efectiva, care se va desfasura in intervalul pentru care s-a optat.

9. Plata onorariului

Toate serviciile juridice sunt contra cost si nu se ofera servicii juridice gratuite, de niciun fel. Daca doriti consultanta juridica gratuita va recomandam sa apelati la avocatii pusi la dispozitie de catre Baroul Bucuresti sau altele din tara.

Plata onorariului se efectueaza in lei, cu cardul bancar, prin intermediul MobilPay la momentul completarii formularului de pe site.

Plata se face integral inainte de prestarea serviciilor juridice de consultanta online.

Plata este completa si validata odata cu primirea e-mail-ului de confirmare a Comenzii.

Factura de plata este emisa de avocat si transmisa Clientului pe e-mail, in termen de 2 zile dupa prestarea serviciului de consultanta juridica online.

Onorariile sunt afisate pe site si acestea nu se vor modifica dupa efectuarea unei programari.

10. Restituirea platii onorariului

Restituirea platii onorariului se poate realiza atunci cand:

 • Este incident un caz de Anulare a Comenzii;
 • Consultanta juridica nu a fost prestata de avocat, din culpa sa, caz in care Clientul este notificat inainte de ora stabilita pentru initierea consultantei online, acesta avand si posibilitatea de a conveni cu avocatul amanarea consultantei online pentru o dataulterioara, in termen de 45 de zile;
 • Clientul retrage Comanda in decurs de maxim 1 ora dupa efectuarea programarii, in situatia programarii Consultantei Online pentru aceeasi zi;
 • Clientul retrage Comanda cu cel putin 24 de ore, inainte de ora stabilita pentru Consultanta Online, in situatia in care Comanda a fost efectuata cu minim 24 ore inainte;
 • Clientul trimite informatii incomplete si/sau eronate prin formularul de programare, ce reprezinta elemente insuficiente de natura sa contureze o cazuistica legala/problema de natura legala, la intrebarile formulate incorect sau neinteligibil;
 • Clientul sesizeaza avocatul cu o problema complexa si unnumar mare de documente care necesita un studiu aprofundat,la care nu se poate raspunde in termenul solicitat de client.
 • Avocatul isi rezerva dreptul de a refuza prestarea serviciilor in scopuri ilicite si imorale. In cazul in care Avocatul considera ca solicitarea serviciilor juridice poate avea un scop imoral sau ilicit, acesta il va informa pe Client despre refuzul de a presta serviciile solicitate;
 • Daca initierea unei Consultante online de catre Avocat depaseste 10 minute de la ora stabilita, Clientul are dreptul sa renunte la Consultanta Online si sa solicite sa i se restituie onorariul achitat.

In toate aceste situatii, suma achitata cu titlu de onorariu pentru consultanta se va restitui integral, in termen de 48 de ore de la formularea cererii de restituire, de catre Client. Cu toate acestea, cu acordul Clientului, unde este cazul, se va putea stabili o noua Consultanta Online, in functie de disponibilitatea partilor.

11. Anularea unei Comenzi

Ad-Avocat poate anula o Comanda in urmatoarele situatii:

 • Tranzactia nu a fost validata de catre MobilPay;
 • Tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Clientului;
 • Clientul nu a efectuat integral Comanda, aceasta nefiind complet si corect accesata;
 • Ad-Avocat apreciaza ca prin accesarea platformei online si plasarea Comenzii, Clientul urmareste un scop illicit, imoral sau poate cauza orice fel de prejudicii catre Ad-Avocat;
 • Termenii si conditiile prezente nu sunt respectate;
 • Consultanta online nu poate fi onorata din motive independente de vointa Ad Avocat, cum ar fi evenimentele de forta majora, epidemii/pandemii, incendii, explozii, razboaie, acte de terorism, etc.

In acest caz, Ad-Avocat va instiinta de indata Clientii cu privire la anularea Comenzii, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara plasarii Comenzii, prin restituirea catre Client a onorariului achitat. 

12. Dreptul de retragere

In materia contractelor de prestari servicii, incheiate la distanta, potrivit legislatiei ce reglementeazacontracteleincheiate la distanta, nu se asigura dreptul de retragere, dupa prestarea serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Clientuluisi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul caisi va pierde dreptul la retragere, dupa executarea completa a Contractului de catre Prestator.

Clientul poate retrage o Comanda si are dreptul la restituirea onorariului in urmatoarele situatii:
 • In decurs de maxim 1 ora dupa efectuarea programarii, in situatia programarii consultantei pentru aceeasi zi;
 • cu cel putin 12 de ore, inainte de ora stabilita pentru consultanta, in situatia in care Comanda a fost efectuata cu minim 24 ore inainte.

In cazul nerespectarii conditiilor de exercitare a dreptului de retragere a Comenzii, Clientul nu are dreptul la restituirea onorariului achitat.

13. Prestarea serviciilor juridice de Consultanta Online

Clientul va beneficia de consultanta juridica online, pentru intreaga perioada de timp pentru care a achitat onorariul.

Pe parcursul consultantei juridice,avocatul va fi la dispozitia Clientului si va oferi informatii de natura juridica, astfel:

 • se ofera raspunsuri la intrebarile adresate avocatilor, atat prin intermediul formularului de Comanda, cat si a celor adresate pe durata Consultantei online;
 • se emit opinii legale, solicitate in legatura cu problema comunicata de client;
 • se formuleaza recomandari;
 • se ofera solutiidate de avocati, privind solutiile la problemele sesizate.

Avocatii Ad-Avocat isi rezerva dreptul de a nu raspunde la solicitarile care nu sunt complete si/sau care nu contin suficiente elemente de natura, care sa contureze cazuistica sesizata, la intrebarile formulate incorect sau neinteligibil.

Daca se intrerupe o Consultanta Online, din motive tehnice independente de vointa partilor si nu poate fi reluata comunicarea in 10 minute, clientul are dreptul de a obtine reprogramarea consultantei online, in aceleasi conditii, pentru restul de timp ramas neconsumat, la acelasi avocat, in termen de 45 zile.

Daca avocatul intarzie initierea consultantei online,maxim 10 minute, consultanta se prelungeste automat cu minutele corespunzatoare intarzierii.Daca se depasesc 10 minute, consultanta online se reprogrameaza cu acordul Clientului sau se restituie onorariul achitat la cererea Clientului.

Daca Clientul raspunde la apelul avocatului pentru inietierea Consultantei Online, cu o intarziere de maxim 10 minute de la ora programata, consultanta se prelungeste automat cu minutele corespunzatoare intarzierii. Daca se depasesc 10 minute de intarziere, consultanta online se poate reprograma in functie de disponibilitatea avocatului, dar in niciun caz onorariul nu se restituie.

De asemenea, avocatul isi rezerva dreptul de a nu raspunde problemelor noi sesizate pe durata Consultantei Online, care necesita un studiu aprofundat si la care nu se poate raspunde in termenul solicitat de client. In toate aceste situatii, daca nu se va raspunde, avocatul poate, dar fara a avea obligatia, de a raspunde ulterior printr-un e-mail, ce va completa informatiile netrasmise in timpul consultantei, dar care faceau parte din consultanta.

Daca o consultanta online dureaza mai putin decat durata pentru care Clientul a platit si aceasta se incheie cu acordul Clientului, nu se restituie nicio suma Clientului ca reprezentand valoarea timpului de consultanta neprestata.Onorariul nu este divizibil.

Daca o consultanta online depaseste durata achitata de catre client, cu acordul clientului, caruia i se va comunica onorariul suplimentar si in masura disponibilitatii timpului avocatului, se va continua consultanta si se va emite factura separata.

Avocatul isi rezerva dreptul de a inceta consultanta inceputa sau de a refuza o consultanta neinceputa, in situatia in care consultanta online nu se desfasoara intr-un cadru civilizat, Clientul arata un comportament contrar bunelor moravuri, o comunicare necorespunzatoare, prin care aduce ofense ori injurii avocatului, clientul neavand dreptul sa ceara restituirea onorariului achitat.

Raspunsurile oferite de avocat trebuie sa fie pe intelesul clientului, astfel incat sa poata intelege din punct de vedere juridic problema sesizata, cat si raspunsurile ori recomandarile avocatului. Avocatul poate face referinte la acte normative si jurisprudentiale, intotdeauna inteligibile, chiar si de catre cei care nu sunt tehnicieni juridici, atenti sa sugereze solutii practice si strategii concrete de adoptat pentru solutionarea cazului propus.

Materialele trimise, precum si orice date sensibile transmise prin intermediul site-ului www.ad-avocat.ro, sunt confidentiale, reglementate de secretul profesional si vor fi tratate in conformitate cu legislatia de confidentialitate.

14. Contractul de asistenta juridica

Prin acceptarea termenilor si conditiilor mentionati mai sus, clientul accepta oferta de prestare a serviciilor juridice de Consultanta Online asa cum ele sunt afisate pe site, si este de acord cu incheierea contractului de asistenta juridica la distanta, avand ca obiect prestarea serviciilor de consultanta juridical de Consultanta Online, astfel cum au fost solicitate de client.

Prezentul contract de asistenta juridica este in conformitate cu prevederile legii si ale Statutului profesiei de avocat, titlu executoriu, cu privire la sumele datorate de client, cu titlu de onorariu si cheltuieli aferente. Raporturile dintre parti nu pot fi dovedite decat cu prezentul contract de asistenta juridica si/sau in conditiile prevazute de Statutul profesiei de avocat. Fata de terti, dovada prezentului contract de asistenta juridica se face prin imputernicire avocatiala. Prezentul contract de asistenta juridica nu poate fi adus la cunostinta tertilor, decat cu acordul expres al Partilor. Clientul atesta exactitatea si sinceritatea informatiilor pe care le furnizeaza Prestatorului si isi exprima acordul ca demersurile facute de Prestator sa fie conforme informatiilor pe care le-a furnizat. Prezentului contract de asistenta juridica i se aplica dispozitiile Legii nr.51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile ulterioare ale Statutului profesiei de avocat. Desfiintarea prezentului contract de asistenta juridica, indiferent de motiv, nu are efect asupra drepturilor dobandite de oricare dintre Parti, pana la data desfiintarii. Toate litigiile privitoare la nasterea, modificarea, stingerea si interpretarea prezentului contract de asistenta juridica sunt supuse regulilor de arbitraj prevazute de lege si Statutul profesiei de avocat.

15. Proprietate Intelectuala

Continutul Site-ului, grafica, cu toate informatiile disponibile si elementele care il compun (inclusiv, dar fara a se limita la fotografii, imagini, logo-uri, nume domeniu, nume companii) care sunt vizualizate sau accesate in orice modalitate pe site, sunt si raman in proprietatea exclusiva a Ad Avocat si a partenilor sai.

Este interzis oricarui utilizator de a reproduce, distribui, utiliza in orice mod continutul site-ului, fara acordul scris la Ad Avocat.

Articolele de orice natura publicate pe site de catre Ad Avocat, in sectiunea blog, sunt in proprietatea deplina si exclusiva a Ad Avocat.

Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala atrage dupa sine raspunderea penala si/sau civila precum si acoperirea prejudiciului cauzat, conform legii.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari asupra continutului termeni si conditii, fara a notifica utilizatorii site-ului.

Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre! 

Echipa Ad-Avocat.ro