Gazduire sediu social la avocat

Pentru a infiinta o firma in Romania trebuie sa urmati o anumita procedura. Primul pas important si major este sa pregatiti documentatia necesara si sa definitivati un dosar pe care il veti depune la Registrul Comertului. In prealabil va trebui sa rezervati denumirea firmei si sa stabiliti un sediu social.

Stabilirea sau gasirea unui sediu social se poate dovedi un proces destul de anevoios in anumite situatii, insa noi va putem ajuta cu acest lucru. De ce este dificil sa gasesti un sediu social pentru firma? Pentru ca trebuie sa indepliniti o serie de conditii, iar uneori e nevoie de aprobari speciale.

Un lucru pe care il puteti face pentru a evita toata aceasta birocratie este sa apelati la ad-avocat pentru servicii de gazuire sediu social. Oferim acest serviciu in mai multe localitati din Romania si va rugam sa ne contactati pentru a va oferi detalii exact pentru situatia dumneavoastra.

Sediul social necesar pentru infiintarea unei firme

Infiintarea unei firme incepe cu alegerea formei de societate dorita – SRL, SA, PFA, II, SRL-D. In continuare, veti pregati documentatia necesara pentru a o depune la Registrul Comertului. Prin documentele asezate in dosar se numara si cele ce tin de sediul social ales.

Pentru ca uneori antreprenorii ignora importanta gasirii unui sediu social pentru viitoarea firma, acest pas se poate dovedi uneori presant si frustrant. Daca doriti sa rezolvati rapid problema gasirii unui sediu social, cea mai la indemana varianta este sa optati pentru gazduirea sediului social la avocat.

Ad-avocat ofera astfel de servicii de gazuire sediu social, pe langa toate celelalte servicii de infiintare societate, indiferent de forma aleasa.

Atentie: Cand infiintati o firma, trebuie sa aveti adresa pe raza teritoriului (judetului) unde veti desfasura activitatea. Prin urmare, trebuie sa tineti cont de acest lucru atunci cand optati pentru gazduirea sediului social.

Daca veti incerca sa gasiti pe cont propriu un spatiu sau un birou pentru gazduirea sediului social, acest lucru se poate dovedi consumator de timp si de mai multe resurse financiare. Prin urmare, merita sa aveti in vedere serviciile de gazduire sediu social la avocat.

Ce reprezinta practic un sediu social?

La sediul social se afla adresa legala unde o societate poate primi informatii de la diverse autoritati si institutii de stat. De asemenea, la aceasta adresa, firma poate primi alte acte oficiale sau notificari de la clienti, furnizori sau alti colaboratori de business. Orice firma care activeaza in Romania trebuie sa aiba in mod obligatoriu un sediu social.

Este adevarat ca sediul social poate fi stabilit la unul din actionarii unei societati comerciale (sau actionari), dar aveti la dispozitie si varianta de a contracta serviciile de gazduire sediu social la avocat. Legea permite acest lucru si deja sunt foarte multe firme din Romania care au ales sa stabileasca sediul social la un avocat.

Cum gasiti un sediu social pentru firma?

Gasirea unui sediu social poate fi mai simpla sau mai dificila, in functie de orasul din care este firma respectiva si de gradul de dezvoltare al pietei imobiliare.

Puteti alege ca sediu social pentru o firma:

 • un spatiu inchiriat (comercial sau de birouri); in acest caz va trebui sa pregatiti mai multe documente necesare
 • proprietatea unui asociat sau actionar in firma; este o situatie mai rara
 • intr-un apartament dintr-un bloc locuibil; in acest caz, veti avea nevoie de acordurile vecinilor
 • -gazduirea la avocat; in aceasta situatie, avantajele sunt rapiditatea si simplitatea intregii proceduri. La ad-avocat.ro, noi va putem oferi astfel de servicii, la preturi decente.

Atentie: Sediul social va fi verificat depotriva de Registrul Comertului de pe raza judetului respectiv, cat si de ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala).

Care este fundamentul legal pentru gazuirea sediului social la un birou de avocatura?

Exista doua mari legi care permit  si reglementeaza gazduirea sediului social la un birou de avocati:

 • Legea 31/1990 privind societatile comerciale (paragraful referitor la obligativitatea existentei unui sediu social)
 • Legea 51/ 1995 privind organizarea si exercitatea profesiei de avocat, unde se arata clar ca in cadrul unui birou notarial se poate gazdui unul sau mai multe sedii sociale de firme.


Ce presupune gazduirea unui sediu social la avocat?

 • stabilirea sediului social se face pentru o anumita perioada (in general,  12 luni)
 • numai SRL-urile si SA-urile pot solicita si primi gazduire de sediu social la o firma de avocatura
 • pentru PFA-uri nu exista aceasta permisiune (vezi Lega societatilor comerciale)
 • serviciul de gazduire a sediului social necesita incheierea unui contract
 • sediul social va fi folosit exclusiv pentru primirea corespondentei societatii ce a solicitat serviciile de gazuire sediu social la avocat.

Ad-avocat va poate oferi orice alte informatii in plus, privitoare la obtinerea unui sediu social. De asemenea, va oferim servicii de gazduire sediu social la biroul de avocat si va putem ajuta cu infiintarea societatii dorite, in forma aleasa – SRL, SA, PFA, II, SRL-D.

Cand este recomandat sa solicitati servicii de gazduire sediu social la avocat?

 • va grabiti cu infiintarea firmei si doriti sa gasiti cat mai rapid un sediu social viabil
  • intentionati sa transferati sediul social al firmei dintr-o localitate in alta.
  • nu aveti la dispozitie un spatiu ce ar putea fi utilizat ca sediu social de firma
  • aveti un spatiu la dispozitie pentru sediul social, insa nu puteti obtine acordul tertilor (vecini, locatari, proprietari) pentru utilizarea acestuia
  • doriti gazuirea firmei intr-o cladire de birouri
  • vrei sa inregistrati firma in alt oras.

Cum alegeti sediul social, tinand cont de forma firmei?

Ca avocati cu experienta in infiintarea firmelor in Romania, putem sa va spunem cu sinceritate ca acest intreg proces este in continuare destul de biroctratic. Practic, sunt o multime de documente pe care trebuie sa le strangeti si sa le puneti la dosar. Gasirea unui sediu social nu face decat sa agraveze complexitatea infiintarii unei firme.
De aceea, tot mai multi antreprenori aleg sa incheie un contract cu firma de avocatura, pentru gazduirea sediului social la avocat. Rezultatul: intregul proces de infiintare societate se va minimiza foarte mult.

Atentie: Legea spune ca SRL-urile si SA-urile trebuie sa aiba un sediu social, chiar daca au in subordine mai multe puncte de lucru.

Pentru infiintarea unei societati, va fi nevoie sa depuneti dosarul la Registrul Comertului. Acest dosar cuprinde mai multe acte, printre care dovada sediului social existent: actul de proprietate (daca adresa este la o proprietate a unui administrator, actul de inchiriere/ comoda, daca spatiul este inchiriat.

Insa, dintre toate aceste variante, cea mai simpla ramane gazduirea sediului social la avocat. In aceata situatie, Registrul Comertului sau ANAF nu vor mai face in mod obligatoriu verificari. Veti avea practic nevoie doar de contractul care sa ateste ca ati platit pentru servicii de gazduire sediu social la avocat.

Vreti o solutie rapida pentru gazduirea sediului social la avocat?

Ad-avocat va poate ajuta. Noi intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa eficientizati timpul si stresul legate de gasirea unui sediu social si de infiintarea unei firme. De aceea, va punem la dispozitie servicii 100% transparente de gazduire sediu social la avocat.

Scapati de plata chiriei la un apartament de blocuri sau intr-o cladire de birouri. Scapati de necesitatea de a stabili sediul social la dumneavoastra acasa ori la alt actionar/ administrator.

Stiti ca pentru a obtine gazduirea sediului social la avocat este nevoie doar de o zi. In schimb, ati putea pierde foarte mult timp cu inchirierea sau alte actiuni necesare pentru stabilirea sediului social intr-un bloc sau cladire de birouri.

Scapati de necesitatea de umbla la usa fiecarui vecin pentru a cersi o semnatura pentru un acord necesar stabilirii sediului social intr-un bloc. Scapati de timpul pierdu, de nervi, neintelegerile si intrebarile infinite ale vecinilor. Cat priveste costurile, este mai ieftin sa stabilesti sediul social la un avocat decat sa inchiriezi un spatiu special pentru acest lucru.

V-ati decis sa stabiliti sediul social la un avocat? Felicitari pentru inspiratie. Noi va putem ajuta. Contactati-ne azi si va oferim toate detaliile de care aveti nevoie. In plus, va oferim consultanta pentru infiintarea unei firme, indiferent daca este SRL, PFA, II, SA, SRL-D.

De ce acte aveti nevoie pentru gazduirea unui sediu social la biroul nostru de avocatura?

Procedura este atat de simpla, incat nu aveti nevoie de acte. Tot ce trebuie este sa veniti la noi sau sa ne sunati si sa ne comunicati cateva detalii privind gazduirea sediului social la biroul nostru de avocatura. Dupa ce va vom spune toate detaliile, vom incheia un contract pe perioada determinata (6 sau 12 luni, in general). In afara de gazduirea propriu-zisa, vom receptiona corespondenta dumneavoastra oficiala, oferindu-va certitudinea ca vom primi tot ceea ce ajunge pentru dumneavoastra, din partea autoritatilor.

De ce este benefic sa optati pentru gazduirea sediului social la avocat?

 • minimizati timpul necesar pentru gasirea unui spatiu pentru sediu social al viitoarei firme
  • scapati de necesitatea pregatirii unei documentatii stufoase (pentru contracte de inchiriere, comodat, proprietate)
  • spatiul pe care vi-l punem la dispozitie pentru sediul social al viitoarei dumneavoastra firme este deja pregatiti si echipat pentru acest rol
  • vom primi si vom trimite toate documentele oficiale pentru firma dumneavoastra
  • toate documentele primite vor ramane confidentiale
  • puteti fi sigur ca vom trata cu maxima seriozitate gazduirea sediului social la biroul nostru de avocatura
  • nu veti mai avea nevoie de acordul vecinilor sau asociatiei de proprietari
  • este mai ieftin sa alegeti gazduirea sediului social la avocat decat sa inchiriati un spatiu;  suma este fixa si se stabileste pentru durata contractuala agreata
  • preluare si pastrare corespondenta oficiala
  • posibilitatea de a va trimite documentatia receptionata in numele dumneavoastra, la o adresa pe care ne-o indicati dumneavoastra.
  • serviciul de gazduire sediu social este unul temporar si puteti renunta la el oricand veti dori acest lucru
  • siguranta sporita, pentru ca sediul se afla chiar intr-un cabinet de avocatura, unde legea primeaza
  • serviciul este disponibil in Bucuresti

Doriti gazduire sediu social atunci cand infiintati firma sau atunci cand v-ati decis sa mutati firma dintr-un oras in altul? In ambele situatii, va putem oferi spatiul dorit pentru gazduirea sediului social.

Gazduire sediu social la ad-avocat

Punem la dispozitia dumneavoastra posibilitatea de a gazdui sediul social al firmei pe care doriti sa o infiintati. Totul 100% legal, transparent si confidential. Oferim preturi competitive. Vom incheia un contract cu dumneavoastra si in continuare puteti considera rezolvata problema sediului social al firmei.

Mai aveti alte intrebari despre ce presupune gazduirea sediului social in biroul nostru de avocatura? Sunati-ne sau trimiteti un email pe adresa noastra si vom raspunde rapid.