Onorarii Avocat

Desi traim intr-o industrie traditionala, noi aplicam reguli moderne de afaceri, tehnologie si cele mai bune practici pentru a ne ajuta sa lucram mai inteligent. Acest lucru ca experienta juridica sa fie mai eficienta si mai accesibila pentru clientii nostri.

Onorariile percepute pentru avocatii nostri variaza, in functie de experienta si specializarea lor, insa acestea sunt all inclusive. Acest lucru inseamna ca nu va vom percep niciodata taxe suplimentare pentru curier, fotocopii, faxuri, scanari, distante lungi sau parcare.

10 INTREBARI FRECVENTE DESPRE COLABORAREA CU AD-AVOCAT BUCURESTI

Deseori am primit intrebari de la potentiali clienti referitoare la cum se desfasoara o consultanta legala, cum decurge un proces civil si ce preturi implica un proces civil. Mai jos gasiti o lista cu 10 intrebari si raspunsuri.

1. Care este primul pas la inceputul sau/si pe parcursul procesului civil?

In cazul unui litigiu sau proces civil, fie ca este la inceput sau in derulare, daca doriti sa discutati cu unul din avocatii Ad Avocat, primul pas este de a efectua o consultanta legala initiala prin completarea si trimiterea formularului nostru online sau sunand la cabinetul nostru de avocat pentru a programa o consultanta.

2. Ce reprezinta consultanta legala initiala?

Este o intalnire privata si confidentiala intre dumneavoastra si unul dintre avocatii Ad avocat Bucuresti. Intalnirea are loc in biroul nostru si este obligatorie pentru oricine cauta sa vorbeasca cu unul dintre avocati. In timpul intalnirii, veti primi informatii si raspunsuri referitoare la situația dumnevoastra specifica. Scopul nostru este sa furnizam toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza cu privire la pasii urmatori. De asemenea, intalnirea se la sediul Ad Avocat Bucuresti are scopul si de a va ajuta sa stabiliti daca ne considerati potriviti in ceea ce priveste asteptarile dumneavoastra de la noi.

3. Cat costa o consultanta legala initiala?

Onorariul unei consultante legale initiale difera in functie experienta avocatului si problema specifica a clientului. In medie, intalnirea care se desfasoara pentru o consultanta legala dureaza aproximativ o ora.

4. La casa de avocatura Ad Avocat Bucuresti este obligatorie consultanta legala initiala?

Consultanta legala este primul pas obligatoriu in demararea oricarui proces civil. Doar in cadrul unei consultante legale initiale veti expune problema dumneavoastra detaliata, iar avocatul va va raspunde intrebarilor si va propune strategii si solutii de rezolvare. Doar impreuna cu avocatul veti decide solutia potrivita.

5. Oferiti consultanta legala gratuita?

Ne pare rau, dar nu oferim consultanta legala gratuita. Daca sunteti in cautarea unui avocat care sa va ofere asistenta juridica gratuita va recomandam sa apelati la avocatii pusi la dispozitie din oficiu de catre Baroul Bucuresti.

6. Ce se intampla dupa consultanta legala initiala?

Avocatul nostru va poate face o oferta de onorariu privind procesul civil in care va vom reprezenta/asista. In timpul consultantei sau in cazul in care problema necesita si implicarea altor avocati sau specialisti, o oferta de onorariu va fi comunicata in cel mai scurt timp.

Sunt doua variante:

-va acordati timp pentru a va gandi asupra celor discutate, daca veti dori sa continuati alaturi de Ad avocat Bucuresti sau nu ori poate mai doriti si alte pareri;

-decideti sa colaboram impreuna, alegandu-ne pe noi sa va reprezentam si sa va asistam in solutionarea problemelor sesizate.

Oricare din cele doua variante va apartine si nu exista absolut nicio obligatie de a colabora cu Ad Avocat, casa de avocatura Bucuresti.

7. Se incheie contract?

Da. Se va incheia un contract de asistenta juridica si reprezentare, in doua exemplare, urmand a fi emisa factura fiscala de catre avocat pentru serviciile prestate.

8. Cum se achita un onorariu?

Onorariile se achita in baza facturii fiscale emise de avocat, la alegere, in numerar sau prin virament bancar.

9. Cand se achita onorariul?

Onorariul pentru consultanta legala se plateste la sfarsitul sedintei.

Onorariul pentru procesul civil se plateste conform conventiei stabilite cu avocatul ad Avocat Bucuresti. Posibilitatile sunt integral, in transe sau la sfarsit, acolo unde se stabileste onorariu de succes.

10. Cum si cand voi fi informat despre stadiul procesul civil demarat?

Pentru fiecare termen de judecata, Ad Avocat Bucuresti va intocmi in scris si se va trimite clientului un “raport de termen”, care va cuprinde detaliat ceea ce s-a intamplat la termenul de judecata, precum si demersurile ce urmeaza a fi intreprinse in dosar pana la termenul urmator.