Consultanta online - Avocatul tau prin telefon

Am creat acest serviciu special de consultanta juridica telefonica sau online, valabil in contextul starii de urgenta, decretate ca urmare a pandemiei COVID 19.

Contractele comerciale si Pandemia Coronavirus

Starea de urgenta in Romania - 30 zile - 16.03.2020 - 16.04.2020
Contextul actual al pandemiei de Coronavirus (COVID - 19), impune societatilor comerciale, companiilor, persoanelor fizice autorizate si persoanelor fizice, o analiza atenta a contractelor in derulare si luarea unor decizii cu privire la onorarea obligatiilor contractuale. Astfe, fie ca vorbim de impreviziune, fie ca vorbim de forta majora, incidenta acestor institutii de drept trebuie analizata de la caz la caz, in raport de clauzele contractuale si de situatia de fapt ce impiedica executarea, in care se regaseste fiecare partener contractual. In functie de posibilitatea sau imposibilitatea executarii obligatiilor contractuale pe durata starii de urgenta generate de pandemia de Coronavirus, fiecare partener contractual poate notifica celuilalt partener suspendarea executarii propriilor obligatii, adaptarea contractului sau chiar incetarea raporturilor contractuale.

Consultanta online/telefonica contracte

Contract prestari servicii

Cele mai multe si cele mai afecatate tipuri de contracte sunt atat contractele de prestari servicii generale cat si cele speciale cum ar fi contractul de prestari servicii eveniment, nunta, botez, petrecere, fotograf, artisti, solisti, interpreti

Contract inchiriere / locatiune

Aceasta este unul dintre contractele a caror obligatii sufera majore modificari, atat pentru chirias cat si pentru proprietar. Fiecare parte poate cere celeilalte parti o renegociere a clauzelor contractuale precum si o amanare a platii chiriei.

Antecontract de vanzare-cumparare

Daca situatia pandemiei de Coronavirus, face imposibila sau posibila partial executarea obligatiilor contractuale, atunci se impune in consecinta adaptariea contractului, suspendarii executarii obligatiilor sau chiar incetarea contractului.

Alte contracte sau situatii

Situatia pandemiei de Coronavirus poate genera o serie de probleme, fie ca vorbim de raporturi contractuale fie ca vorbim de situatuatii generale din viata. Toate acestea trebuie gestionate in parametrii legali si intr-o maniera rezonabila pentru parti.

CARE SUNT PASII DE URMAT?

1. Programare consultanta

Completati formularul prezentand informatiile si documentele relevante pregatirii consultantei.

2. Plata

Pretul este fix de 200 lei/ora si include analiza informatiilor si documentelor comunicate.

3. Analiza cazului

Informatiile si documentele trimise de dumneavoastra vor fi analizate de un avocat.

3. Consultanta

La data stabilita veti discuta cu un avocat care va raspunde tuturor intrebarilor dvs.

Impactul juridic al Pandemiei COVID-19 asupra contractelor in derulare

Impactul juridic al Pandemiei COVID-19 asupra contractelor in derulare si-a pus amprenta semnificativ asupra activitatilor desfasurate de profesionisti. Partile unui contract trebuie sa actioneze cu buna-credinta pe durata executarii obligatiilor contractuale si in contextul starii de urgenta decretata la nivel national dar si dupa incetarea acestei situatii. Simpla invocare a fortei majore sau a impreviziunii ca imposibilitate de executare a propriilor obligatii, nu conduce la exonerarea indeplinirii obligatiilor contractuale. Partea care invoca situatia de forta majora sau impreviziunea trebuie sa dovedeasca faptul ca nu poate duce la indeplinire anumite obligatii sau ca acestea sunt semnificativ afectate, din cauza unor circumstante generate de pandemia cu noul coronavirus, care sunt independente de controlul si culpa sa. Totodata, partea mai trebuie sa arate ca nu a putut lua masurile necesare si rezonabile pentru a evita sau atenua consecintele evenimentului de forta majora asupra executarii propriilor obligatii.

Programeaza o consultanta AICI

Bulevarul Ion Mihalache nr. 81 Sector 1, Bucuresti

M: 0755.15.44.44 | F: 031.005.0214 | E-mail: office @ ad- avocat . ro

Intampinati o problema de natura juridica si aveti nevoie de sfatul unui avocat bun?