Politica de Confidentialitate

In aceasta rubrica veti gasi informatii importante despre datele cu caracter personal pe care le colectam despre dumneavoastra cand ne vizitati site-ul si apelati la serviciile noastre. Va rugam sa le parcurgeti integral inainte de a fi de acord cu ele.

Cuprins:
  1. Cine suntem noi?
  2. Care sunt datele noastre de contact?
  3. Colectam date cu caracter personal?
  4. Care sunt informatiile pe care le colectam?
  5. Care e scopul si temeiul colectarii datelor cu caracter personal?
  6. Cat timp sunt pastrate datele cu caracter personal?
  7. In ce conditii pot fi divulgate datele cu caracter personal?
  8. Informatii despre transferarea datelor in afara Uniunii Europene
  9. Care sunt drepturile dumneavoastra?
  10. Care este modalitatea de exercitare a drepturilor?
1. Cine suntem noi?

Cabinet de Avocat “Nica Adriana Ioana” este organizat si functioneaza in baza Legii nr. 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat prin Decizia nr. 980727 din 25.03.2013 emisa de Consiliul Baroului Bucuresti.
Sediul: Bucuresti, Calea 13 Septembrie nr. 83, Bl. 77B, Sector 5
Cod de Inregistrare Fiscala: 28531193
Email: office -at- ad-avocat.ro
Tel.: 0755 154 444, Fix: 0310 050 211

2. Care sunt datele noastre de contact?

Datele de contact ale noastre sunt: Cabinet de Avocat “Claudia Chirita” cu sediul in Bucuresti, Bd. Ion Mihalache nr. 81, Bl. A15, Et. 1, Birou 1, Sector 1, Cod de Inregistrare Fiscala 28503010.
Email: [email protected]
Tel.: 0755 154 444, Fix: 0310 050 211

3. Colectam date cu caracter personal?

Da. Ad-avocat.ro colecteaza date cu caracter personal si suntem operatori de date cu caracter personal in acord cu dispozitiile Regulamentului (UE) nr. 2016/679, aplicabil in Romania din data de 25 mai 2018.

“Date cu caracter personal” inseamna orice informatie sau informatii care identifica sau pot identifica direct sau indirect o persoana. Aceasta inseamna ca datele personale includ informatii precum: nume, prenume, numar de identificare, adresa de e-mail, domiciliul, telefonul mobil, numele de utilizator, fotografiile de profil, date de localizare, etc. Acesta ar putea include si identificatori numerici unici, cum ar fi adresa IP a computerului dumneavoastra sau adresa mac a dispozitivului dumneavoastră̆ mobil, precum si modulele cookies.

4. Care sunt informatiile pe care le colectam?

Ad-Avocat prelucreaza datele cu caracter personal, pe care ni le comunicati dumneavoastra, sau acele date ce ne sunt necesare pentru efectuarea operatiunilor de prelucrare pentru scopurile mentionate in prezenta sectiune:

  • date de identificare (nume si prenume, domiciliu, cod numeric personal data nasterii, numar si serie act de identitate);
  • date in vederea incheierii unui contract de asistenta cu Ad-Avocat;
  • date de contact (adresa de e-mail, adresa de corespondenta, numar de telefon);
  • informatii colectate la utilizarea website-ului www.ad-avocat.ro, cum ar fi ora si data accesarii website-ului si adresa de IP.

Aceste informatii pot fi comunicate de dumneavoastra in calitate de persoana vizata, de client sau partener contractual cu care va desfasurati activitatea, de reprezentantul si/sau persoana de contact din cadrul acestuia. Ad-Avocat, in calitate de operator, nu are obligatia de a informa persoanele vizate, ale caror date cu caracter personal nu au fost obtinute de la acestea, ci de la client sau partenerul contractual, dat fiind ca datele cu caracter personal sunt confidentiale in temeiul art. 11 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

5. Care e scopul si temeiul colectarii datelor cu caracter personal?

Scopul si temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal pe care ni le comunicati difera de la caz la caz, dupa cum urmeaza:

  • In cazul in care ne contactati adresandu-ne intrebari sau diverse solicitari, inainte de a incheia un contract de asistenta juridica (e.g. sms, apel telefonic, e-mail, comentarii la articole)
    Scopul colectarii datelor dumneavoastra este pentru a va raspunde la intrebari si solicitari si eventual pentru a pregati etapa premergatoare incheierii unui contract de asistenta juridica.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. b din Regulamentul (UE) nr. 2016/679. Aceasta este etapa ce presupune transmiterea datelor de dumneavoastra in scopul incheierii unui contract de asistenta juridica.
  • In cazul in care, avem un contract de asistenta juridical incheiat, va putem solicita informatii suplimentare (e.g. pentru plata, cont bancar, cnp, adresa, cui).
    Scopul colectarii acestor informatii este pentru efectuarea unor operatiuni ulterioare in cheierii contractului, cum ar fi plata serviciilor juridice efectuate, emiterea unei facturi fiscale.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. c din Regulamentul (UE) nr. 2016/679.
  • In cazul in care colectam informatii cu privire la cookie ID.
    Scopul colectarii acestor informatii este functionarea site-ului ad-avocat.ro, pentru a va comunica informatii despre serviciile noastre juridice si alte informatii de pe site.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. f din Regulamentul (UE) nr. 2016/679.
  • In cazul in care indeplinim o sarcina care deserveste interesului public.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. e din Regulamentul (UE) nr. 2016/679.

Aveti tot dreptul de a refuza sa ne comunicati datele dumneavoastra cu caracter personal.

Retineti ca refuzul dumneavoastra de a furniza informatiile necesare pentru a va contacta sau pentru a realiza o consultanta juridica (online, telefonica, e-mail, video) in vederea incheierii unui contract de asistenta juridica poate sa determine sistarea serviciilor noastre ca urmare a imposibilitatii de a va oferi serviciile solicitate si pentru care este necesara prelucrarea datelor. Toate informatiile solicitate au drept scop clarificarea situatiei dumneavoastra juridice pentru a evalua impreuna obiectul si limitele viitorului contract de asistenta juridica.

6. Cat timp sunt pastrate datele cu caracter personal?

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi pastrate atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate in prezenta politica de confidentialitate. De asemenea, vor fi pastrate un numar maxim de ani, in urmatoarele cazuri:

  • 4 ani (calculat de la ultima interactiune – e-mail transmis, telefon, etc),
  • 4 ani (calculat de la ultima vizita pe site – in cazul datelor automate pe care le colectam),
  • 10 ani (in cazul unui contract de asistenta juridica incheiat – de la data finalizarii activitatilor din dosar).
7. In ce conditii pot fi divulgate datele cu caracter personal?

Divulgarea datelor cu caracter personal poate fi dezvaluita catre parteneri, catre terte persoane care ne sprijina in desfasurarea activitatii prin intermediul site-ului (e.g. firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice, in urmatoarele cazuri: pentru administrarea Site-ului, pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui, atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este impusa de lege, etc.

8. Informatii despre transferarea datelor in afara Uniunii Europene

Datele cu caracter personal furnizate pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

9. Care sunt drepturile dumneavoastra?

Dreptul de acces la date – aveti dreptul de a obtine o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc, precum aveti si acces la datele respective.

Dreptul la stergerea datelor – aveti dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, atunci cand, datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate.

Dreptul la rectificare – aveti dreptul de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, precum si de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – aveti dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazul in care, contestati exactitatea datelor.

Dreptul la portabilitatea datelor – aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal, astfel cum acestea au fost furnizate catre noi, intr-un format structurat, si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii.

Dreptul la opozitie – aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor cu caracter personal.

Dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, Bucuresti, România, tel: +40.318.059.211, +40.318.059.212, e-mail: [email protected]

10. Care este modalitatea de exercitare a drepturilor?

Pentru orice intrebari sau informatii referitoare la datele dvs. cu caracter personal, inclusiv in vederea exercitarii drepturilor pe care le aveti in calitate de persoana vizata, ne puteti contacta la adresa: [email protected]

Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre!

Echipa Ad-Avocat.ro