La ce sa fim atenti inainte de semnarea unui contract de furnizare

0
970

In contextul actual, cel al liberalizarii pietei de gaze, multi cetateni se afla in posibilitatea de a a alege un alt pachet de servicii, diferit fata de cel pe care il au in acest moment, fiind interesati in principal de pretul avantajos. Insa, inainte de a semna orice tip de contract trebuie sa fim atenti la anumite aspecte, in calitate de consumator.

Inainte de a lua decizia de a semna un contract cu unii dintre furnizori, trebuie sa va asigurati ca ati consultat cu atentie ofertele si informatiile existente pe piata la ora actuala, de la toti furnizorii disponibili. Veti avea in vedere intreaga perioada pe care se desfasoara contractul. Iata cateva aspecte la care sa trebuie sa fim atenti inainte de semnarea contractului de furnizare.

Conditii si avantaje

Este indicat sa obtineti toate informatiile esentiale despre durata contractului, conditii care vi se impun si eventual, anumite avantaje, care pot sa aiba efect daca semnati in acest moment contractul. Exista situatiile in care unii furnizori oferea reduceri de peste 50% la plata facturii in primele luni de contract. Chiar daca pare tentant la prima vedere, trebuie luat in considerare pretul real la care se poate ajunge in celelalte luni, care nu sunt incluse in oferta si daca bugetul va permite o astfel de cheltuiala lunara.

Pret si optiuni de plata

Recomandam sa abordati cu atentie aspectele legate de pret si optiunile de plata a facturii. Verificati daca pretul afisat de catre furnizor are inclus sau nu TVA-ul si ce modificari poate suferi pe parcursul perioadei de contract. Discutati inainte de semnarea contractului modalitatea de plata, daca se percepe plata in avans a facturii si faceti o comparatie intre factura curenta de gaze si ceea ce ar putea fi noul mod de facturare. Furnizorul este obligat sa va informeze in mod clar despre perioada de reducere sau eventuale oferte de care puteti beneficia in prezent.

Parcurgerea contractului

V-ati hotarat in ceea ce priveste furnizor si va aflati in fata contractului. Chiar daca avem tendina de a semna imediat, fara sa parcurgem cu atentie fiecare pagina, mai ales atunci cand este destul de voluminos, va sfatuim ca la orice tip de contract, sa va alocati un timp de citire integrala. Orice nelamurire trebuie sa fie solutionata de catre furnizor, prin informatii relevante si valide.

Facturare

Daca doriti sa primiti factura in format electronic este indicat sa intrebati inainte detalii despre acest aspecte. Daca exista aceasta posibilitate, atunci acest lucru va fi specificat in contract, precum si modul in care puteti accesa acest serviciu. De asemenea, contractul trebuie sa contina detalii legate de numere de contact, adresa de e-mail si alte moduri prin care se pot solutiona probleme sau situatii de urgenta.

Incetarea contractului

Veti lua in calcul perioada pe care se intinde contractul si care sunt modalitatile de reinnoire sau de renuntare la serviciile de furnizare. Verificati daca exista anumite situatii speciale in care contractul poate sa fie reziliati si cantariti bine aceste aspecte. Cititi cu atentie care va sunt obligatiile in calitate de client si care sunt obligatiile furnizorului si sanctiunile care pot sa apara la neindeplinirea acestora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here