Declaratia 094 disponibila spre completare in formular Pdf inteligent

0
268

Declaratia 094 se refera la cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent completarii declaratiei.

Cine trebuie sa depuna declaratia 094

Incepand cu data de 20 ianuarie 2021 pe site-ul ANAF puteti accesa declaratia 094 online sub forma unui pdf inteligent. Declaratia trebuie sa fie depusa pana la data de 25 ianuarie, de catre persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent si care nu au efectuat achizitii intracomunitate de bunuri care nu au depasit limita de 100.000 euro, echivalent in lei.

Totodata, declaratia 094 este completata si depusa inclusiv de catre persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioada fiscala si care au efectuat in 2019 sau in ani precedenti achizitii intracomunitare de bunuri si care au revenit la utilizarea trimestrului, in 2020, neefectuand nicio achizitie intracomunitara de bunuri. In cazul in care persoanele impozabile doresc sa aplice regimul special de scutire care este prevazut in art. 310, atunci nu mai au obligatia de a depune declaratia 094.

Depunerea declaratiei 094

Daca intentionati sa depuneti declaratia 094 in format electronic atunci acest lucru este posibil direct pe site-ul e-guvernare.ro, la sectiunea depunere declaratii. In acest sens este nevoie sa utilizati un certificat digital calificat. Certificatul digital se achizitioneaza la un furnizor din cadrul registrului furnizorilor de servicii de certificare.

De asemenea, declaratia 094 se poate depune in continuare in format fizic, daca va este mai la indemana aceasta modalitate, la ghiseul ANAF aflat in raza teritoriala unde persoana impozabila isi are domiciliul fiscal sau unde este inregistrata ca platitor de impozite si taxe. Se poate depune la registratura sau se poate trimite prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmire de primire.

Aici gasiti formularul declaratie 094 de tip pdf inteligent

Completare declaratia 094

Declaratia este structurata in 4 sectiuni, dupa cum urmeaza. Sectiunea I vizeaza datele de identificare ale persoanei impozabile unde se vor trece denumire sau numele si prenumele, codul de identificare fiscala si adresa domiciliului fiscal. Sectiunea II vizeaza datele de identificare a reprezentantului fiscal unde se vor completa numele, prenumele si codul de identificare fiscala. Sectiunea III se completeaza cu cifra de afaceri din anul precedent, obtinuta sau recalculata. La sectiunea IV se adauga declaratia pe proprie raspundere conform careia solicitantul declara ca nu a efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent, sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice.

Prin nume, semnatura si stampila se declara ca datele inscrise in formular sunt corecte si complete, sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice.

Daca aveti nelamuriri privind declaratiile care trebuie completate in calitate de persoana impozitabila nu ezitati sa apelati la ajutorul unui avocat drept comercial, cu programare fizica sau online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here