Declaratia pe proprie raspundere pentru a iesi din casa si adeverinta angajator

0
1183

Incepand cu data de 25 martie, sunt interzise deplasarile, atat ziua cat si noaptea. Daca prin Ordonanta Militara nr. 2 au fost luate masuri cu titlu de recomandare, prin Ordonanta Militara nr. 3 aceste masuri au fost declarate ca fiind obligatorii.

Orice persoana care va iesi pe strada pe timpul noptii si pe timpul zilei, va trebui sa aiba in posesie cartea de identitate si o declaratie scrisa din care sa reiasa obligatoriu, printre altele, scopul deplasarii, intervalul orar si traseul de urmat. Acestea vor fi puse la dispozitia reprezentantilor Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale, dar si ai Armatei Romane, la momentul legitimarii persoanei. Descarca modelul declaratiei aici.

Persoanele care ies din casa pentru a merge la serviciu trebuie sa aiba in posesie o adeverinta eliberata de angajator care trebuie sa contina in mod obligatoriu, printre altele, durata de valabilitate a adeverintei care justifica declaratia pe care o certifica, locul de munca, traseul deplasarii, mijlocul de deplasare, etc. Descarca modelul adeverintei aici.

Presedintele tarii a declarat ca armata va iesi pe strada pentru a verifica si gestiona situatiile generale, iar in ceea ce priveste persoanele aflate in izolare sau caractina aceste urmeaza a fi supravegheate electronic.

Ordonanata Militara nr. 3 cuprinde si urmatoarele masuri:

1.Circulatia persoanelor va fi ingradita cu exceptia iesirilor pentru mersul la serviciu sau la cumparare de alimente.
2.Armata va fi scoasa pe strazi pentru a contribui la gestionarea situatiei, alaturi de Politie si Jandarmerie.
3.Persoanele peste 65 de ani nu au voie sa iasa din casa decat in intervalul 11:00-13:00 doar pentr a cumpara alimente.
4.Persoanele care sunt in carantina sau in izolare vor fi supravegheate electronic.
5.Slujbele se pot oficia in lacasurile de cult, de catre slujitorii bisericesti/religiosi, fara publicu, acestea putand fi transmise in mass-media sau online.
6.Se interzice intrarea pe teritoriul Romaniei, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetatenilor straini si apatrizilor.
7.Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, inmormantari), la care pot participa maximum 8 persoane, cat si impartasirea credinciosilor bolnavi la domiciliul acestora.

Descarca aici textul integral al Ordonanei Militare nr. 3.

Reamintim ca din data de 16 martie pe teritoriul Romaniei a fost decretata stare de urgenta de catre Presedinte Romaniei, pentru 30 zile, ca urmare a pandemiei de Covid-19, confirmata pe data de 11.03.2020 de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here