Asociatiile si fundatiile care au denumirea intr-o limba straina sunt obligate sa efectueze traducerea acestora in limba romana, conform noilor modificari aduse Legii nr. 26/200 privind asociatiile si fundatiile prin Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor si finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Procedura este una de completare a actelor constitutive in care denumirea exprimată într-o limbă străină va cuprinde şi traducerea în limba română. Inregistrarea acestora, in forma autentica sau atestate de avocat, dupa caz, se face la instanta judecatoresca din circumscriptia careia isi are sediul.

Termenul privind completarea documentelor este de 12 luni de la intrarea in vigoare a Legii nr. 129/2019, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 589 din data de 18 iulie 2019.

Sanctiunea in cazul nerespectarii obligatiei de traducere a denumirii in limba romana este dizolvarea, prin hotărâre judecătorească, la cererea Ministerului Public sau a oricărei alte persoane interesate.

Pentru a evita dizolvarea asociatiei sau fundatiei dumneavoastra, nu ezitati sa contactati ad-avocat.ro. Efectuam intreaga procedura, de la rezervare denumire, completare si atestare acte, pana la inregistrarea modificarilor la instanta competenta.

Ne puteti contact aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here